Microlearning... et nyt buzzword?

Opdateret: 28. dec. 2018


Hvad er microlearning?


Microlearning eller mikrolæring er en læringsmetode, der efterhånden bliver snakket om en del, og mange organisationer er begyndt at anvende mikrolæring til både formel og uformel læring. Microlearning handler om dosering af læring dvs. at give den rigtige mængde af information/viden, der er nødvendig for at hjælpe en bruger til at opnå en specifik viden eller en specifik færdighed inden for et bestemt fagområde.

Mirolearning giver brugerne mulighed for at vælge det der er mest relevante for deres behov her og nu. Microlearning kan formidles via en hvilken som helst device og det øver engagement, forbedrer træning og job effektivitet.


Teorien bag mikroindlæring er, at kort gentagen læring øger langsigtede forståelse for et bestemt emne. Dette er nu blevet muligt på grund den udbredte tilgængelighed af mobilenheder og apps, der giver os mulighed for at tilegne os viden via forskellige platforme.

Den gennemsnitlige varighed af microlearning er 3-10 minutter.

Læs denne interessant artikel om den ideelle varighed af et microlearning kursus:


https://www.td.org/insights/just-how-micro-is-microlearning


Microlearning kan formidles via korte e-learning moduler, der ikke behøver at vare mere end 10 min. In nogle tilfælde kan microlearning formidles via en 60 sekunders video.


Hvorfor er microlearning vigtig?


Korte læringsmoduler har en enorm fordel, især i forbindelse med opdateringer af indholdet fordi informationen ændrer sig hurtigt, folk har svært ved at lokalisere den information de har behov for, især hvis den er pakket ind i større og længere læringsindhold.

Korte læringsmetoder kan være en god strategi når det gælder formidling og forankring af begrænset indhold. Her er et par eksempler:

· At lære en simpel software applikation

· Lære om virksomheds overordnede regler, forretningsprocesser og procedurer

· Opnå små færdigheder, der er en lille del af større færdigheder

· Vidensdeling og best practice

· Onboarding programmer

· Compliance training

Forskning viser, at vi lærer mere og husker bedre, når vi gennemgår korte moduler end når vi gennemgår timelange læringsforløb.