top of page

Hvad er BYOD?

BYOD: Bring Your Own Device (Medbring Din Egen Enhed) er et udtryk, der bruges til at beskrive en fleksibel læringsstrategi, der betyder, at en Learning Management System er klar til flere enheder (PC, tablet, mobil osv.) BYOD opfordrer aktivt brugerne til at medbringe deres egne mobile enheder, bærbare computere mv. på arbejdspladsen.


Hvad er fordelene ved BYOD?

Der er mange fordele når en bruger bringer sin egen enhed med på arbejdspladsen. Men det er ikke sikkert, at BYOD egner sig i alle organisationer. Følgende er nogle af de fordele ved at implementere en BYOD-strategi.

Personlig lærerfaring

I en verden, hvor mobil og sociale medie er normen, er BOYD læring en rigtig god måde at opmuntre medarbejderne at integrere deres virksomheders læring i deres personlig læring og i deres hverdag. Ved at medarbejderne anvender enheder de kender godt, vil medarbejderne nemt kunne tilgå læring uden teknologiske og IT-barriere.

At forblive logget ind på en enhed vil uden tvivl forbedre læringoplevelsen. Dette vil også gøre det muligt for medarbejderne at indhente viden om virksomheden generelt og om vigtige processer uden for arbejdstid. Sidst men ikke mindst, vil medarbejderne opleve læring som personlig læring og ikke firma-relateret læring.


Reducerede omkostninger

At give medarbejderne mulighed for at anvende deres egne enheder, betyder reducerede omkostninger på IT-udstyr og vedligeholdelse. Man kommer ikke uden om at investere penge investeres i en LMS som understøtter en BOYD strategi.One size does not fit all

Man opnår ikke de bedste resultater ved at lave en ”One size fits all” læringsløsninger. Medarbejderne lærer på forskellige måder og arbejder på forskellige måder, selvom de arbejder med de samme opgaver i en afdeling. Derfor er indhold i læring og læringsmetoden skal tilpasses til bestemte grupper/individer.


Fleksibilitet

BYOD-learning gør det muligt for medarbejderne at bruge de enheder, de er mest komfortable med, og dermed bliver læringsoplevelsen mere behagelig.

En anden fordel er, at læringen kan finde sted hvor som helst.


Komfortable arbejdere er produktive arbejdere

Læringserfaringerne viser, at når medarbejderne føler trykke og komfortable med deres læring, vil de automatisk være ivrige efter at lære mere. Anvendelsen af personlige enheder medarbejderne er bekendt med, vil sandsynligvis gøre deres læringserfaring mere behagelig, og forskning viser, at de, der er glade og komfortable på deres arbejdsplads, er tilbøjelige til at arbejde hårdere.

bottom of page