top of page

E-learning trends

Opdateret: 27. dec. 2018

E-learning er i konstant udvikling. Nye koncepter og nye teknologier bliver løbende taget i brug. Men hvad er de fremtidige trends inden for e-learning?


De fleste eksperter forudser følgende trends:


Microlearning

Kravet om højre effektivitet i virksomhederne bliver større og større. Dette betyder, at de ansatte har mindre til at udføre deres opgaver, og training og læring er måske ikke det der står øverst på prioritetslisten.

Microlearning kan være en god løsning i den travle hverdag. I modsætning til lange og planlagte kurser/læringforløb, består microlearning af korte og målrettet læringelementer, der er tilgængelige når man har brug for dem.

Microlearning kan bestå af korte videoer, e-learning moduler, quiz, eller interaktiv infografik.

Microlearning elementer skal være tilgængelige fra en hvilken som helst device.

Interaktiv video baseret læring

Poulariteten af videobaserede tutorials på YouTube og andre onlinevideo-tjenester fortsætter med at vokse. Organisationer er begyndt at udnytte dette værktøj til at formidle læring. De publicerede videoer er ledsaget af spørgsmål og en form for interaktivitet.

Korte videoer bruges i et scenarie baseret læringforløb.

Microlearning kan være med til at højne motivation og engagement hos medarbejderne.


Video

Videoer er alsidige og kan bruges på forskellige måder bl.a. til performance support, interaktive moduler og storytelling. Vidoer kan nemt distribueres via mobiltelefoner.


Mobil læring

Mobil læring handler ikke bare om at distribuere lange kurser via en mobil enhed med en lille skærm. At formidle læring via små mobil enheder kræver ny tænkning i hvordan man pakker det hele samme dvs. indhold, formulering, grafik, design, billeder og videoer.

VR og AR

Priserne på VR briller og headset er faldende i takt med at der kommer flere og flere producenter på markedet. Dette betyde, at anvendelsen af Virtual og Augmented Reality vil stige.

VR kan bruges til at undervise i specielle færdigheder eksempelvis håndtering højrisiko opgaver og komplekse procedurer.

AR vil blive brugt til at udløse her-og-nu læring. Et eksempel på læring vi AR kunne være en bruger, der gerne vil lære mere om et værktøj, en teknologi eller en bygning. Ved at scanne en QR-kode kan brugeren få flere oplysninger.


Social Læring

Forums og chat bokse hjælper folk med at dele ideer i et Samarbejdsmiljø. Social læring er ikke den samme som deling af viden via sociale medier. Sociale medier som Facebook eller Twitter er ikke til professionelle miljøer. Professionelle miljøer kræver mere robuste værktøjer, der hjælper med at lære uden at man deler personlige oplysninger med en trejde part.

LMS'ere med indbygget forums og chat funktioner er et udmærket værktøj, facilciterer social læring.


xAPI

Experience API (eller xAPI) er en e-learning software, der gør det muligt at indsamle data om de oplevelser og læring en person får (online og offline). Denne API indfanger data om en persons læring via flere læringkanaler - det kan f.eks. være fra social læring, team baseret læring.


Skræddersyet personlig læring

Personlig og adaptiv læring gør det muligt for folk at vælge deres læringforløb, og dermed er de mere motiverede til at lære og udvikle sig.

bottom of page